Jabłka prażone z kaszą jaglaną i migdałami: przepis na pyszny deser na chłodne dni

2021-03-29
Jabłko prażone z kaszą jaglaną i migdałami:
Autor: materiały prasowe Jabłko prażone z kaszą jaglaną i migdałami - zdrowa i pożywna przekąska.
łatwy
20 min
4

Jabłka prażone z kaszą jaglaną to świetna przekąska do pracy albo deser po zdrowym obiedzie. Przygotowuje się je zresztą bardzo szybko! Spróbujcie je przyrządzić, a zakochacie się w tym deserze.

SKŁADNIKI

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • słoiczek jabłek prażonych
  • 50 g masła
  • dwie garście płatków migdałów
  • 4 łyżki dowolnego miodu lub syropu klonowego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku a następnie gotujemy w garnku z 1,5 szklanki wody przez ok. 10 minut.
  • Dodajemy masło, mieszamy, zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem kolejne 10 minut.
  • Kiedy kasza będzie gotowa, wykładamy ją na talerze, na wierzch kładziemy jabłka prażone i migdały.
  • Całość polewamy miodem lub syropem klonowym.