Biszkopty z jeżynami: szybki i pyszny deser

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pyszna propozycja na deser w białej pierzynce z bitej śmietany. Zamiast jeżyn można użyć tego, co akurat jest dostępne, może mrożone owoce?

Składniki

  • 30 dag jeżyn

  • 10 dag biszkoptów

  • Krem

  • 3 białka jajek

  • cukier do smaku

  • pół laski wanilii

  • 250 ml śmietany kremówki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Krem: ubij białka jajek z cukrem aż do puszystej konsystencji.

  • Dodaj wanilię do jajek.

  • Dodaj śmietanę i uważnie wymieszaj.

  • Zmieszaj biszkopty z jeżynami, dodaj krem.

  • Schładzaj 2 godziny w lodówce i gotowe.