Farsz do uszek wigilijnych: prosty przepis dla każdego

Farsz do uszek wigilijnych: prosty przepis dla każdego

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Z naszym przepisem przygotujesz znakomity farsz do uszek do wigilijnego barszczu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Trudno wyobrazić sobie Wigilię Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego  z uszkami. Podajemy sprawdzony przepis na pyszny farsz do uszek. Potrzebujesz przede wszystkim grzybów i kapusty.

Składniki

  • 3 garście grzybów suszonych
  • 1 kg kapusty
  • 1 łyżka oleju
  • 2 średnie cebule
  • łyżka bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Opłucz grzyby i zalej je wrzątkiem. Odstaw na 2 godziny, a następnie gotuj do miękkości w tej samej wodzie.

  • Odcedź grzyby i posiekaj na drobne kawałki albo zmiksuj mikserem.

  • Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Dodaj ją do grzybów.

  • Kapustę ugotuj w wodzie i drobno posiekaj, a następnie połącz z grzybami i cebulą.

  • Dodaj bułkę tartą i dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz do uszek gotowy!