Sola na szpinaku pod beszamelem

2021-03-29
Sola na szpinaku pod beszamelem
Autor: Shutterstock Sola na szpinaku pod beszamelem - smaczne danie z ryby.
łatwy
30 min
4

Sola na szpinaku pod beszamelem to smaczny obiad dla rodziny lub efektowne danie, które można podać podczas przyjęcia. Solę można zastąpić dowolną białą rybą, z każdą potrawa smakuje tak samo dobrze.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 4 filety z soli
  • 250 g świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sos beszamelowy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Umyty szpinak wrzuć na minutę na wrzątek, odcedź. Przypraw solą, pieprzem, gałką i czosnkiem (przeciśniętym przez praskę).
  • Wyłóż szpinak do naczynia żaroodpornego, przykryj rybą i zalej sosem beszamelowym.
  • Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.