Ryba w ostrym sosie pomidorowym: meksykański sposób na rybę

2021-03-29
materiały prasowe Kamis
Ryba w ostrym sosie pomidorowym
Autor: materiały prasowe Kamis Ryba przygotowana z dodatkiem przypraw charakterystycznych dla kuchni meksyku oraz zawinięta w tortillę to bardzo dobry pomysł na danie na imprezę, nie tylko na obiad
łatwy
50 min
4

Ryba duszona w ostrym sosie pomidorowym z dodatkiem przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej jest bardzo smakowita. Warto ją przygotować - podana w tortilli  uatrakcyjni z powodzeniem nie tylko obiad, ale również przyjęcie!

SKŁADNIKI

  • 4 filety z mintaja
  • 1 puszka pomidorów b/z skóry
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 selera naciowego
  • sok z limonki
  • olej
  • cukier
  • świeża kolendra
  • przyprawy: papryka słodka, chili, kminek, sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulę pokrój w kostkę, seler w plasterki, wszystko podsmaż na patelni, dodaj pomidory, przyprawy, sól, cukier i duś 25 minut.
  • Rybę skrop sokiem z limonki, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką, obsmaż na patelni, ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj uduszone warzywa i piecz 10 minut 1 temp. 170ºC.
  • Podawaj z nachos lub plackami kukurydzianymi. Smacznego!
materiały prasowe Kamis