Pstrąg faszerowany z grilla

Pstrąg faszerowany z grilla

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Pstrąg faszerowany z grilla.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryby z grilla nabierają szczególnego smaku. Sprawdź, jak przygotować faszerowanego pstrąga na grillu.

Składniki

  • 4 pstrągi

  • 4 plasterki cytryny ze skórką

  • 1 czerwona papryka

  • 1 cebula

  • 4 plasterki boczku

  • 4 gałązki natki pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Sprawione pstrągi nacieramy w środku solą, pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.

  • Do wnętrza każdej ryby wkładamy po plasterku boczku, plasterku cytryny, cebuli, kilka pasków papryki, strużynie masła i natce pietruszki.

  • Ryby zawijamy w folię aluminiową i układamy na mocno rozgrzanym grillu.

  • Po 20 minutach przekładamy na drugą stronę i odsuwamy nieco na bok grilla na kolejne 10 minut.

Ocena: 0