Łosoś z pietruszką: pyszne i delikatne danie z grilla

Łosoś z pietruszką: pyszne i delikatne danie z grilla

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Smakowitego łososia bardzo łatwo jest przygotować na grillu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Delikatny łosoś w trakcie grillowania nabiera charakteru - dobrze robi mu dymny aromat rozżarzonych węgli. Aby jeszcze bardziej wydobyć z ryby walory smakowe - dodaj do niej natkę pietruszki!

Składniki

  • 4 kawałki łososia (dzwonka lub filety),

  • cytryna,

  • sól, biały pieprz,

  • pęczek natki pietruszki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Sprawione i umyte kawałki łososia nacieramy solą i pieprzem, mocno kropimy sokiem z cytryny.

  • Układamy pojedynczo na folii aluminiowej, obsypujemy posiekaną natką pietruszki, na wierzch kładziemy plasterek lub dwa cytryny.

  • Zawijamy w folię, pieczemy na grillu ok. 30 minut.

Ocena: 0