Roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole - przepis

Roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole - przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Przepyszne danie na niedzielny obiad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pomysł na smaczny i szybki obiad: roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole.

Składniki

  • pierś indyka

  • pół słoika suszonych pomidorów w zalewie

  • ząbek czosnku

  • sól

  • pieprz

  • suszony tymianek

  • dwa miękkie owoce awokado

  • sok z limonki

  • pół małej cebuli

  • łyżka oliwy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pierś z indyka dzielimy na cztery części, każdą delikatnie rozbijamy.

  • Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem z każdej strony.

  • Suszone pomidory miksujemy z czosnkiem.

  • Uzyskaną pastą smarujemy piersi po jednej stronie.

  • Następnie rolujemy je i związujemy nitką albo spinamy wykałaczką.

  • Awokado obieramy i usuwamy pestkę.

  • Miksujemy miąższ z cebulą, sokiem z limonki, solą i oliwą. Jeżeli lubimy ostre smaki możemy dodać odrobinę chilli lub tabasco.

  • Roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut.

  • Najlepiej podawać z ryżem lub pure z ziemniaków i sałatką z sezonowych warzyw.

Ocena: 0