Klopsiki po bałkańsku - z serem feta i natką pietruszki

Klopsiki po bałkańsku - z serem feta i natką pietruszki

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Klopsiki po bałkańsku smaczne danie z piekarnika lub grilla.

Klopsiki po bałkańsku z serem feta i natką pietruszki to pomysł na nieco urozmaicone danie obiadowe z mięsa mielonego. Dodatek fety nadaje wieprzowinie świeższego, orzeźwiającego charakteru.

Do przygotowania pikantnej zapiekanki potrzebujemy:

  • 0,5 kg mielonej wieprzowiny

  • 1 jajko

  • pół pęczka natki

  • opakowanie fety

  • 2 łyżki bułki tartej,

  • vegeta

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso wymieszać z jajkiem i posiekaną natką, przyprawić szczyptą vegety.

  • Dodać bułkę i wyrobić zwartą masę. Ser pokroić w kostkę.

  • Z masy mięsnej formować małe klopsy, do środka każdego włożyć kosteczkę sera.

  • Klopsiki nadziać na szpadki i opiekać obracając ok. 15 min.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAdrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek

Ocena: 5