Fuczki czyli placuszki z kiszonej kapusty

2021-03-29
Fuczki czyli placuszki z kiszonej kapusty
Autor: Shutterstock Fuczki to placki z kiszonej kapusty podawane ze śmietaną i zieleniną.
łatwy
20 min
4

Fuczki, to pyszne placuszki przygotowane z kapusty kiszonej. Znakomicie zastąpią mięsne kotlety podczas codziennego obiadu, ale mogą też stanowić samodzielne danie lub przekąskę.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę dość grubo szatkujemy, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • Warzywa mieszamy, dodajemy mąkę, jako i mleko (może być woda).
  • Przyprawiamy solą i pieprzem, oraz - wedle uznania - kminkiem i cząbrem.
  • Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
  • Podajemy ze śmietaną i posiekaną natka pietruszki.