Dietetyczne ciasto z malinami - przepis bez cukru i tłuszczu!

Dietetyczne ciasto z malinami - przepis bez cukru i tłuszczu!

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Delikatne i aromatyczne dietetyczne ciasto z malinami  uwiedzie każdego  łasucha, mimo, że nie zawiera tłuszczu ani cukru

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dietetyczne ciasto z malinami bez cukru i tłuszczu smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje. Doskonałe ciasto na koniec lata - pełne owocowych i czekoladowych  aromatów.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej graham (typ 1850)

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 4 płaskie łyżki kakao

  • 1 dojrzały banan

  • 1 jabłko

  • 150 g suszonych daktyli

  • 1/2 szklanki mleka 2% tłuszczu

  • 2 jaja

  • 250 g malin

Przygotowanie krok po kroku:

  • Daktyle posiekać i namoczyć w mleku (30 minut. Dodać banana i jabłko. Zmiksować na mus.

  • Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać.

  • Zmieszać składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao). Połączyć starannie składniki suche z mokrymi - ciasto powinno być gęste.

  • Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać połowę ciasta i dodać połowę malin. przykryć pozostałą częścią ciasta i powtykać w wierzch pozostałe maliny.

  • Ciasto piec w temp. 180 stopni C przez 55 minut.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,5