Ciasto kukurydziane z rumem: przepis na pyszne ciasto

Ciasto kukurydziane z rumem: przepis na pyszne ciasto

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Ciasto kukurydziane z rumem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 9 OSÓB

Sprawdzony przepis na lekkie ciasto kukurydziane ze skórką pomarańczową i rumem. Zobacz, jak je przygotować i w sezonie kukurydzianym zachwyć swoich najbliższym tym pysznym, oryginalnym wypiekiem.

Składniki

  • 10 dag masła  

  • 20 dag cukru

  • 5 jajek

  • 20 dag mąki kukurydzianej

  • 10 dag mąki pszennej

  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia

  • po 4 łyżki soku pomarańczowego i rumu

  • skórka starta z pomarańczy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Masło utrzyj z cukrem, dalej ucierając, dodawaj po jajku.

  • Wsyp mąki i proszek.

  • Mieszając, dodawaj po łyżce rumu i soku, na koniec skórkę.

  • Piecz w przygotowanej formie keksowej godzinę w temp. 190ºC.

Ocena: 0