Sernik malinowy na zimno

Sernik malinowy na zimno

Autor Zdjęcia: Paweł Zawistowski/sxc.hu

Sernik malinowy na zimno

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Sernik na zimno z malinami to deser wyjątkowo delikatny, puszysty i kremowy. Wypróbuj prosty przepis na malinowy sernik na zimno i delektuj się nim latem, przez cały sezon na maliny. Oto sposób przygotowania. 

Składniki

  • 200 g ciastek kruchych

  • 5 łyżek miękkiego masła

  • 2 łyżki otrębów gryczanych

  • 1/2 kg sera na sernik

  • 250 g serka mascarpone

  • 1/2 kg malin

  • 1/2 szklanki cukru

  • 3 łyżki żelatyny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ciastka zmiksuj delikatnie w malakserze z masłem i otrębami.

  • Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, na dnie rozłóż warstwę masy, dobrze dociśnij. Włóż do lodówki na 30 minut. 

  • Ser zmiksuj z połową malin, cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Tę masę wyłóż na przygotowany spód, Udekoruj pozostałymi malinami. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin. 

Ocena: 0