Puszyste i pyszne ciasto miodowo-serowe

Puszyste i pyszne ciasto miodowo-serowe

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ciasto miodowo-serowe jest puszyste i delikatne.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Ciasto miodowo-serowe jest puszyste i miękkie, z kolei dzięki dodatkowi twarogu jest lekko wilgotne. Pachnie miodem i rodzynkami. Jest pyszne i łatwe do zrobienia.

Składniki

  • 400 g mąki

  • 150 g zmielonego trzykrotnie twarogu

  • 100 g cukru

  • 200 g miodu

  • 150 g masła

  • 3 jaja

  • 1/2 szklanki mleka

  • 150 g rodzynek

  • 100 g posiekanych orzechów

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Masło utrzeć cukrem , jajkami i miodem na jednolitą masę. W trakcie ucierania dodawać po trochu ser, aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na koniec dodać oprószone mąką bakalie.

  • Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok 60 min w temperaturze 180 st. C.

Przepis opracowały i  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0