Czekoladowy salceson z jabłkami

Czekoladowy salceson z jabłkami

Autor Zdjęcia: materiały prasowe Delecta

Czekoladowy salceson z jabłkami to pomysł na letni deser dla rodziny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Dla miłośników jabłek mamy coś specjalnego. Niech nazwa Was nie zmyli. Salceson to nie tylko wyrób mięsny. Może to być idealny pomysł na deser – bezmięsny oczywiście. Jak przygotować czekoladowy salceson z jabłkami? To proste!

Składniki

  • 4 jaja

  • 1 szklanka cukru

  • 200 ml oleju

  • 2 szklanki mąki pszennej

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta

  • 4 łyżki kakao

  • 7 jabłek ze skórką

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wszystkie składniki ciasta oprócz jabłek dokładnie mieszany

  • Gotowe ciasto przekładamy na formę.

  • Jabłka kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta.

  • Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Ocena: 2,7