Bezglutenowe ciasteczka świąteczne według przepisu Reni Jusis [WIDEO]

Bezglutenowe ciasteczka świąteczne według przepisu Reni Jusis [WIDEO]

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Ciasteczka bez glutenu słodzone ksylitolem

Ciasteczka bezglutenowe możemy upiec sami. Są smaczne i zdrowe, a co najważniejsze są wykonane z najlepszej jakości składników bez glutenu. Wypróbujcie przepis na korzenne ciasteczka bez glutenu z mąki migdałowej według przepisu Reni Jusis!

Świąteczne wypieki to jeden z ważniejszych elementów poprzedzających święta Bożego Narodzenia. Do najpopularniejszych świątecznych wypieków należą pierniki, makowce i ciasteczka. Wśród tych ostatnich propozycji coraz większą popularnością cieszą się ciasteczka bezglutenowe, które nie uczulają i mają wiele właściwości zdrowotnych.

Świąteczne wypieki: korzenne ciasteczka według przepisu Reni Jusis!

Wokalistka Reni Jusis wspólnie z dietetykiem medycyny chińskiej Dominiką Adamczyk przyrządziła w kuchni Dzień Dobry TVN bezglutenowe korzenne ciasteczka z mąki migdałowej. Jak mówi sama artystka: To bardzo prosty przepis, a ciastka są delikatne i nie uczulają. Dodatkowo Jusis powiedziała parę słów o alternatywnych sposobach słodzenia ciast, które nie są alergenne i mają pozytywny wpływ na zdrowie i rozwój dzieci. Do przygotowania korzennych ciasteczek niezbędne nam będą: 2 szklanki mąki migdałowej, 1/3 szklanki tłuszczu kokosowego, 2 łyżki przyprawy piernikowej, kilka łyżek miodu, 3 jajka i soda.

W materiale wideo znajdziecie instrukcję jak samodzielnie upiec bezglutenowe ciasteczka:

 

Dzień Dobry TVN/x-news