Grzaniec z piwa i żubrówki o aromacie pędów sosny i jałowca

Grzaniec z piwa i żubrówki o aromacie pędów sosny i jałowca

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Grzaniec o leśnym aromacie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Grzane piwo z odrobiną żubrówki o aromacie sosnowym i jałowcowym ma właściwości rozgrzewające. Jest doskonałe na zimowe, mroźne wieczory i na po nartach. Zniewala leśnymi aromatami.

Składniki

  • 2 butelki piwa jasnego najlepiej niepasteryzowanego

  • 50 ml Żubrówki Pędy Sosny

  • 1-2 ziarna jałowca

Przygotowanie krok po kroku:

  • Piwo delikatnie przelać po ściankach do rondla. Dodać żubrówkę i ziarna jałowca. Podgrzewać aż zrobi się gorące ale do takiej temperatury, żeby dało się go swobodnie pić.